Style plezier

Style plezier 2.jpg

20-03-2015 

Het dressoir, misschien wel het meest veel veelzijdige soort meubelstuk. Velen plaatsen hun media-apparatuur erop, maar laat je fantasie vooral de vrije loop. Het bovenblad is een waar podium voor je decoratieve vondsten. Creëer je eigen ‘skyline’ aan decoratie. Je kunt objecten aan beide eindes plaatsen, waarbij je varieert in hoogtes. Denk hierbij aan de 3/8e regel; plaats objecten niet helemaal aan het eind, maar op 3/8e van de rand van het bovenblad. Dit geldt met name bij een beperkte verzameling. Je kunt ook objecten aan beide kanten van het dressoir plaatsen waarbij je verschillende objecten neemt die gelijk in hoogte zijn; dit geeft perfectionisten de rust die ze verlangen. Hiermee ontstaat een meer traditionele formele aanblik. Een andere manier om het bovenblad te decoreren is door het vol te zetten met één soortige verzameling, zoals een lange rij lampjes. Ook dit geeft een rustige aanblik. Is dit te rustig voor je, plaats dan een grotere diversiteit aan objecten op het bovenblad, waarbij je de hoogste objecten centreert. Hiermee ontstaat een visuele driehoek. Je kunt deze driehoek ook zo arrangeren dat de punt aan één van de beide kanten van het dressoir wordt geplaatst. Een kort onderzoek via Google laat zien dat de punt aan de rechterkant het meest populair is.

Wat je erop zet is geen exacte wetenschap, maar vooral een leuke uitdaging. Laat je vooral inspireren door het uiterlijk van het dressoir zelf. Experimenteer met complementaire vormen en kleuren of kies juist voor contrast. Heb je bijvoorbeeld een prachtig wit dressoir, creëer dan ultieme rust door een mooie collectie spierwitte vazen aan één kant te plaatsen. Creëer opwinding door bijvoorbeeld een paar rode kandelaartjes aan de andere kant te zetten. Ook niet te vergeten, de muur achter het dressoir. Ook dit is onderdeel van het podium. Populair is om er een spiegel op te hangen, maar ook een regaal, een prachtige foto of schilderij is mogelijk. Overweeg ook om verlichting in de skyline op te nemen. Hierdoor kun je een prachtig lichtspel orkestreren in samenspel met de vormen van de decoratieve objecten die je erop plaatst.

McIntosh dressoirs

22-01-2015

Het ontwerp van de meubels van de Schotse fabrikant AH McIntosh is sterk beïnvloed door Scandinavisch, in het bijzonder Deens design. McIntosh staat voor kwaliteit en een flinke dosis stijl. De dressoirs hebben vaak perfecte proporties en mooie lange lijnen met een clean ontwerp. Geen overbodige franje, maar een minimaal uiterlijk maken deze dressoirs het middelpunt van de kamer waar ze staan. De ontwerpen zijn uit het midden van de twintigste eeuw. In de jaren 80 en 90 raakte de dressoirs uit de mode, omdat alles in moderne keukens kon worden opgeborgen. Maar het dressoir heeft een spectaculaire comeback gemaakt.

Vaak zijn de dressoirs gemaakt van het tropische hardhout teak dat een mooie bruinrode kleur heeft. Teak is een boomsoort die oorspronkelijk in Zuid-Azië voorkomt. Het hout heeft een leerachtige geur wanneer het vers gefreesd is. Teak is uiterst duurzaam en waterafstotend. De kleur wordt donkerder naarmate het hout verouderd. Teak wordt tegenwoordig vaak vervangen door andere houtsoorten. Dit maakt een teak dressoir van McIntosh een waardevol vintage meubelstuk.

Als je eenmaal een dressoir van McIntosh hebt, komt de belangrijke vraag aan bod: hoe stijl je de bovenkant? Zet het blad zeker niet helemaal vol met prullaria, maar denk even na over hoe je het dressoir het best tot z’n recht laat komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze vazen en plaats een mooie combinatie aan hoogteverschillen en texturen erop.

Decennia Design heeft een enorme collectie aan vazen. Het is ontzettend leuk om bijvoorbeeld op je dressoir een verzameling vazen te plaatsen. Retro vazen, mooi gecombineerd met dezelfde kleuren, zijn een streling voor het oog. Het beste is vazen te gebruiken van verschillende groottes en texturen. Dit geeft een mooie diepgang. Bekijk bijvoorbeeld onze collectie witte vazen in de showroom. De verschillende texturen en vormen zijn ontzettend leuk om te combineren.

Vul je de vazen met bloemen? Dat hoeft niet per se. De verzameling vazen is een eyecatcher op zich. Zeker wanneer het gecombineerd wordt met een vintage meubelstuk waar ze een plekje op krijgen. Maar het kan wel. Vul de vazen met enkele bloemen of takken, of maak het nog bonter met bijvoorbeeld een pauwenveer. In het algemeen geldt; hoe hoger de bloem en de vaas, hoe groter de visuele impact. (droomhome.nl)

Vintage vloerkleden

bonaparte-vintage2

09-01-2015 

Vloerkleden geven een ruimte een warme uitstraling. Populair zijn vintage en recoloured patchwork vloerkleden. Doordat ze al een ‘leven’ achter de rug hebben, brengen vintage vloerkleden authenticiteit in je interieur. Hoe meer gebruikt, hoe leuker dit kan zijn. Soms heeft een tapijt er letterlijk een hele reis opzitten. Een trend van de laatste tijd zijn recoloured of patchwork tapijten. Recoloured kleden zijn vintage vloerkleden die helemaal opnieuw een kleurbehandeling hebben gekregen; soms in de meest felle kleuren. Patchwork kleden bestaan uit aparte (meestal recoloured) stukken tapijt. Zo haal je met één tapijt vintage en nieuw in huis! (Woonhome.nl)

Naast authentieke vintage en design vloerkleden zijn nieuw in het assortiment van Decennia Design de vintage-look vloerkleden van Desso Bonaparte. Ze kunnen op ieder gewenst formaat worden geleverd. Als volledig tapijt, maar ook als vintage-look vloerkleed.

Met vintage krijgt het interieur een uniek en doorleefd karakter. Door de klassieke vervaagde tekeningen in moderne kleurencombinaties ontstaat een vintage look die past in de hedendaagse woontrends. Maak je eigen kleed op maat of ga voor kamerbreed tapijt; een perfecte basis voor een eclectisch interieur met een gedurfde, persoonlijke uitstraling. Er zijn natuurlijke toon-op-toon tinten in deze collectie voor een klassieke, natuurlijke sfeer. Maar ook tekeningen in trendy kleuren waardoor een spannend contrast ontstaat; de perfecte eyecatcher in een industrieel of modern interieur. (Bonapartetapijt.nl)

We hebben stalen in de winkel beschikbaar. Laat u adviseren door onze medewerkers.

Geweien

31-12-2014

Geweitjes en geweien zijn mateloos populair om aan te muur te hangen. Decennia Design heeft een uitgebreide collectie in huis. In 2013 verkocht Staatsbosbeheer honderden geweien. Er stonden lange files in Lelystad en binnen een paar uur waren alle geweien uitverkocht.

In het blad woon! beschrijft verslaggever Paul van Gageldonk, zelf bezitter van een everzwijnenkop en een schedel van een edelhert, hoe het gevoel van terug naar de natuur willen kan leiden tot een uitgebreide verzameling geweien. “Mensen jagen niet meer, maar willen toch die connectie met de natuur behouden.” Een geweitje aan de muur is een uitstekende oplossing. Het hoort helemaal bij de New luxury, een woonstijl waarbij klassieke elementen in een nieuw jasje worden gegoten.

Geweien zijn er in allerlei soorten en maten, afgeworpen of afgeschoten. Ze sieren al sinds mensenheugenis onze huizen. Het hert wordt over de gehele wereld gezien als symbool voor het eeuwige leven. Omdat het dier ieder jaar zijn gewei afgooit en vervangt door een betere, staat het gewei voor wedergeboorte, aldus interiorjunkie.com.

Op zich is er geen vaste plek waar je een hertengewei kunt ophangen. De muur boven de open haard is een populaire plek, maar je zou het gewei ook bijvoorbeeld tussen je fotolijsten kunnen ophangen, of je slaapkamer er een warme uitstraling mee geven. Decennia Design verkoopt bijvoorbeeld een geweitje uit 1906 en zelfs nog oudere geweien. Sommige geweitjes zijn deels afgebroken, waarschijnlijk toen het dier in gevecht was. In het assortiment zijn geweien van verschillende diersoorten opgenomen, bijvoorbeeld van een gems (een geitsoort uit de bergen), een ree en natuurlijk het populaire edelhert. Welk gewei kies jij? Wacht niet te lang, jouw favoriet kan zomaar verkocht worden. Je kunt jouw keuze ook reserveren en op je gemak in de winkel komen kijken.